Klanten beoordelen ons met een 9.6!

info@sedumworld.com

Sedumdak onderhoud: eenvoudig je dak gezond & mooi houden!

Nadat je een prachtig sedumdak geïnstalleerd hebt, wil je natuurlijk dat het optimaal groeit en lang mooi blijft. Daarom is tijdig onderhoud van belang. Want een groendak is dan wel onderhoudsarm maar niet onderhoudsvrij. Daarom hebben we onderstaande handleiding voor je geschreven zodat je zelf het onderhoud kunt uitvoeren aan je groendak.
Wil je tijdig geïnformeerd worden over wat te doen?
Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!

Bemesting

Sedumdaken moeten minimaal 2x per jaar bemest worden. Anders hebben de plantjes niet genoeg voedingsstoffen om door te groeien en zal de variëteit afnemen. Geef ze daarom onze eco mestkorrels in de maanden maart/ april en september/ oktober.
Met 1 kg kun je per 20 m2 bemesten per keer.
Wij adviseren om bij je bestelling voor minimaal 2 strooibeurten in te kopen zodat je een tijdje vooruit kunt.

Water geven

Na een droge periode van een aantal weken heeft het sedum water nodig. Vaak krijgt het sedum dan een donkerrode kleur waardoor het in overlevingsmodus gaat. Het is dan aan te raden om het dak goed te besproeien totdat de onderlaag ook verzadigd is.
Wanneer weet je of je dak verzadigd is? Op het moment dat je hemelwater afvoeren weer water door laten lopen dan is je groendak vaak verzadigd en is de onderlaag ook helemaal nat. Dit kan gerust een kwartier/ half uur in beslag nemen.

Geef het sedum maximaal 2x per week water en nooit in de volle zon. Doe dit tot het weer goed geregend heeft of weer een mooie groene/ gele kleur krijgt.

sedum dak water geven
seeds, down, allergy-5109372.jpg

Onkruid weghalen

Er kan onkruid op het groendak ontstaan omdat vogels of de wind ‘vreemd zaad’ op het dak krijgen.

Wanneer u uw dak gaat bemesten dan is dit het perfecte moment om ook even al het onkruid weg te halen. Geen zorgen u kunt uw groendak jaarrond normaal belopen zonder het te beschadigen. Maak ook direct de afvoeren goed schoon tijdens het onderhoud. Daar ontstaat vaak als eerste lekkage.
Tijdens vorst of sneeuw raden wij af om het dak op te gaan. Dan kan er wel beschadiging aan het dak optreden namelijk.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En ontvang tijdig een mail wanneer het tijd is om je groendak te onderhouden!

Hier hebben wij nog de meest gevraagde vragen over onderhoud van een sedumdak voor je op een rij gezet. Is jouw vraag nog niet beantwoordt? Neem dan contact met ons op! 085-0407123

Scroll naar boven