Klanten beoordelen ons met een 9.6!

info@sedumworld.com

Subsidie voor groendaken

Veel gemeentes geven tegenwoordig subsidie uit omdat groendaken een positieve invloed hebben op de stad. Dus voor de aanleg en aanschaf van jouw sedumdak kun je subsidie aanvragen, dit kan bij sommige gemeentes zelfs € 40,- per m² zijn. Vraag voor de zekerheid even aan jouw gemeente of er recente veranderingen zijn geweest.

Voorwaarden om een sedumdak subsidie te krijgen.

Zoals je waarschijnlijk hebt gehoord hebben sedum daken een enorm positieve invloed op een gemeente ivm het reduceren van de hittestress en wateroverlast.. Bekijk hier alle voordelen van een sedumdak. Er is inmiddels gebleken dat in buurten waar veel sedum daken zijn, de huizen in waarde stijgen. Genoeg redenen dus voor de gemeente om de aanleg van sedum daken te stimuleren met een subsidie.

De regels en eisen per gemeente kunnen sterk uiteenlopen. Om je op weg te helpen, kunnen we je wel enkele algemene voorwaarden noemen waaraan je in de meeste gevallen moet voldoen om in aanmerking te komen voor subsidie:
Minimale oppervlakte: De meeste gemeenten eisen dat je sedumdak een minimale oppervlakte heeft van 5 tot 20 vierkante meter. Waterberging: Het sedumdak moet een minimale waterbergende capaciteit hebben van 15 tot 25 liter per vierkante meter. Gelukkig voldoen alle Sedumdaken die wij verkopen hier aan, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken!

Hoogte van subsidie

De hoogte van de subsidie varieert sterk per gemeente. In sommige gemeenten is er een vast bedrag per vierkante meter, terwijl in andere gemeenten een percentage van de aanlegkosten wordt vergoed. Kijk snel of jouw gemeente of waterschap subsidie verstrekt.

Voor ondernemers

Bovenstaande geldt natuurlijk ook voor ondernemers. Maar, ondernemers moeten ook nog nadenken over de fiscale kant van een sedum dak. Dit gaat voornamelijk over de VAMIL en de MIA-regeling. Dit komt omdat een sedum dak een investering is die je in de loop van de tijd terugverdiend. Voor meer informatie, neem contact op!

Stappenplan

Vraag je subsidie in 4 stappen aan!

Stappenplan

Vraag je subsidie in 4 stappen aan!

Overzicht van gemeenten die subsidie op een sedumdak geven

Zoek op wat jouw gemeente of waterschap voor je kan betekenen als je een sedum dak wilt aanleggen. Elke gemeente heeft verschillende regelingen en voorwaarden, dus het is belangrijk om de website van jouw gemeente te raadplegen om op de hoogte te blijven van eventuele beleidswijzigingen. Kun je jouw gemeente niet vinden? Neem dan contact op met je gemeente voor actuele informatie over subsidieregelingen. Hieronder hebben we informatie over alle gemeentes opgenomen die nu subsidie verstrekken. Staat je gemeente er niet tussen? Laat het ons weten dan passen we de lijst graag aan.

Capelle aan den IJssel

Leidschendam-Voorburg

Klaar om subsidie aan te vragen?

Vraag dan nu een offerte aan

Scroll naar boven