Klanten beoordelen ons met een 9.6!

info@sedumworld.com

Sedumdak subsidie Utrecht - 2024

Droom jij al jaren van een groendak? Dit is je kans! De gemeente Utrecht heeft vanaf 1 juli 2024 een nieuwe subsidie regeling: de groenblauw dak subsidie. In dit artikel bespreken we wat deze subsidie precies inhoudt, de voorwaarden waaraan moet worden voldaan en hoe je hiervan kunt profiteren

Wat houdt een subsidie precies in?

Een sedumdak subsidie is een financiële ondersteuning die de gemeente Utrecht verstrekt om huiseigenaren en bedrijven aan te moedigen een sedumdak te installeren. Deze subsidie dekt een deel van de kosten voor de aanleg van het sedumdak, waardoor het voor meer mensen toegankelijk wordt om hun dak te vergroenen.

Voorwaarden om een subsidie in Utrecht te krijgen vanaf juli 2024

 • Het dak moet minimaal 6 m² zijn.
 • De planten op het dak moeten minstens 20 liter regenwater per m² opvangen (de daken in dit artikel voldoen hier aan).
 • Aanvragen kunnen individueel of gezamenlijk worden ingediend, ook om aan 6m2 te komen, de daken hoeven niet naast elkaar te liggen.
 • Je kunt vooraf of achteraf, binnen 3 maanden subsidie aanvragen. 
Lichtgewicht sedumpakket
Hoeveelheid subsidie 50%
Biodivers pakket
Hoeveelheid subsidie 99%

Heb je een U-pas? Dan krijg je nog meer subsidie!

Stappenplan voor een groendak met subsidie in Utrecht

Bepaal de grootte van je dak

Bepaal de oppervlakte van je dak door de lengte * breedte van je dak op te meten.

Bestel je sedum

Bestel je sedum via onze webshop. Vul de hoeveelheid m2 in en ontvang jouw complete DIY pakket.

Vraag een subsidie aan

Vraag de subsidie aan via de subsidie pagina van gemeente Utrecht.

Sedum-pakketten geschikt voor subsidie aanvraag

Lichtgewicht sedumpakket

Dit is ons lichtgewicht sedumpakket voor alle daken rondom het huis zoals een tuinhuis, schuur, uitbouw, garage en meer. Bovendien is dit pakket ideaal om in aanmerking te komen voor een sedumdak subsidie van de gemeente Utrecht.

 • Waterbergend vermogen 30 tot 40L/m²
 • Minimale subsidie € 35 per m²
 • Voor elk plat dak rond het huis
 • Gemakkelijk zelf te installeren
 • 3 lagen pakket

Biodivers pakket

Dit is ons biodiverse pakket voor jouw stevige platte dak! Het bestaat uit 4 lagen en is eenvoudig zelf te installeren. Bovendien is dit pakket ideaal om in aanmerking te komen voor een biodiversdak subsidie van de gemeente Utrecht.

 • Waterbergend vermogen 70L/m²
 • Minimale subsidie € 60 per m²

 • Voor stevige platte daken, verzadigd gewicht max. 120kg/m²
 • Gemakkelijk zelf te installeren
 • 4 lagen pakket

Wij worden beoordeeld met een 9.6!​

Klantvriendelijk bedrijf. Goede betrouwbare levering. Als je niet iemand direct aan de telefoon krijgt, wordt je dezelfde dag terug gebeld. Geven goed advies. En, wat een top systeem is dat 1-2-3. Super handig zo’n alles in 1 pakket en niet zo duur ook. Hoeveelheid sedumrollen kwam netjes uit.
F. de Meern
Een pallet met het complete pakket om een sedumdak te leggen werd op de afgesproken dag en tijd geleverd. Dankzij de duidelijke instructie was het zelf leggen met z’n tweetjes prima te doen en waren we in 2.5 uur klaar.
Rene, aalsmeer
Voor de bestelling even telefonisch overleg gehad- prettig verlopen. Bestelling verliep probleemloos. Om ‘wat langer aan de dag te hebben’, verzocht ik om een vroege levering: om 7.15 uur stond de pallet met sedummatten voor de deur! Keurig verzorgd. De matten zagen er goed uit: gevarieerde, volle begroeiing.
Roelof Kleve, Nieuw Weerdinge

Veel gestelde vragen

We gaan ervanuit dat als twee volwassenen op het dak kunnen staan, het dak sterk genoeg is voor ons lichtgewicht systeem, dit systeem weegt slechts 45 kg/m2 verzadigd en is daarom geschikt voor bijna alle daken rondom het huis. Dit is echter geen garantie. Als je het zeker wil weten, raden we je aan om een constructeur in te schakelen om het dak te laten controleren.

Een sedumdak heeft zowel ecologische als economische voordelen. Wij hebben hier een pagina voor.

Na aflevering kun je de sedummatten maximaal twee dagen opgerold opslaan bij koud weer. Bij warm weer is dit maximaal één dag. Het is belangrijk om sedummatten op een koele, droge plaats te bewaren, direct uit de zon. Je kan de matten ook tijdelijk uitrollen en water geven als je ze niet direct kan verwerken. Voor meer informatie over de verzorging van sedummatten, klik je hier.

Een sedumdak aanleggen is makkelijker dan je denkt! Aan de hand van onze instructiefilmpjes en extra tips zal het niet langer dan een paar uur duren! Deze bekijk je hier.

HOME8
Scroll naar boven